zaterdag 11 februari 2012

Eilandspoldertocht 2012

Vandaag de officiƫle Eilandspoldertocht geschaatst onder geweldige weersomstandigheden! Mooi zonnetje bijna geen wind en 4 graden onder 0, super! Om half tien vertrokken vanuit Grootschermer vanaf Restaurant Roddels, samen met Berend bijna 14 jaar en zijn eerste schaatstocht.
Het begon rustig, weinig mensen op het ijs. Van Grootschermer schaatsten we via Noordeinde naar Graft waar de eerste stempelpost was. Dan door naar Driehuizen de volgende stempelpost en door naar West-Graftdijk. Vanaf hier werd het aanzienlijk drukker, de volgende stempelpost was in Oost-Graftdijk hier lag tevens het grootste knelpunt, een smalle kluunplaats waar een ware file ontstond 10 minuten wachttijd.
Door naar De Rijp, goed ijs maar druk. De Rijp-Schermerhorn was het achterelkaar aanrijden met heel veel mensen, dit ging uiteindelijk tocht nog redelijk vlot.
Het laatste deel van Schermerhorn terug naar Grootschermer was het slechtste stuk ijs, veel scheuren en opgevroren sneeuw. Achter de huizen in Grootschermer was het ijs weer prima, mooi zwart met uiteraard ook hier wel wat scheuren, maar ja het blijft natuurijs.
In Grootschermer als afsluiting een broodje kroket genomen bij restaurant Roddels als beloning voor een mooie tocht.
Hieronder de hele tocht gemeten met mijn Garmin GPS totale afstand 31 km 170 meter:



Temperatuur -4 C
Oosten wind 10 km/h (dus nagenoeg windstil)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten