zondag 12 februari 2012

Vijf Dorpentocht

Vandaag nog maar een keer gaan schaatsten, hardlopen komt later wel weer.
Samen met Berend en Tobias heb ik de Vijf Dorpentocht geschaatst, een tocht met  name over de ringvaarten. Het was een leuke tocht waarbij je onder alle bruggen door kon wat op zich al uniek is.
We vertrokken vanuit Schermerhorn en gingen over de ringvaart naar Avenhorn waar de eerste stempelpost was. Van Avenhorn ging het door naar Oudendijk (stempelpost 2)  en weer verder naar Beets (stempelpost 3). Beets was een keerpunt en we gingen weer terug naar Oudendijk, her moesten we klunen naar de lagergelegen polder en schaatste daar over prachtig ijs naar Grosthuizen, hier moest weer gekluund worden, een lange wandeling. Vervolgens terug naar Avenhorn waarna we aan het laatste gedeelte konden beginnen richting Ursem.
De hele tocht zou 25 km zijn maar hier hadden we er al 25 km opzitten en moesten dus nog terug naar Schermerhorn nog eens 4 km. Uiteindelijk was de hele route 29 km.
Overwegend was het goed ijs, wel waren er slechte stukken met diepe scheuren maar dat hoort een beetje bij natuurijs. Op het stuk Oudendijk-Beets en vice versa was het parcours af en toe wat smal, op dit deel had je tegenliggers.
Al met al een leuke tocht redelijk tot goed ijs en niet zo druk als de Eilandspoldertocht van gisteren, dit kan ook door het weer komen. Gisteren was er een aantrekkelijk zonnetje en nu was het bewolkt grauw weer. Waarschijnlijk was de Eilandspoldertocht vandaag ook minder druk.
Temperatuur vandaag was rond het vriespunt aan het begin van de middag begon het een beetje de sneeuwen en werd het minder aangenaam, dit was voor ons gelukkig het moment dat we klaar waren.
Hieronder vind je de tocht zoals gemeten met mijn sporthorloge:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten